29 augustus 2019

De bruid wil mooi op de foto

Ik heb drie kleine tips voor de aanstaande bruid. Tips waar je achteraf,  als je terug kijkt, heel erg blij mee zal zijn! En natuurlijk de fotograaf ook in de nabewerking!

Tip 1: Egaal bruin worden

Wat is er nou mooier om op een zomerse dag te trouwen. De meeste bruiloften vinden plaats in het trouwseizoen, de maanden mei, juni, juli, augustus en september. Lekker warm en volop zon. Met de nadruk op zon! Je hoeft maar eventjes in de zon te zitten of je bent lekker in de tuin bezig en je verkleurd waar je bijstaat. Op zich is dat geen probleem, wie wil er nou niet lekker bruin zijn in een prachtige witte jurk. Dat is super mooi! Maar ook al zit je maar tien minuten in de zon, je verkleurt. De zon is heel erg sterk in deze maanden. Mocht je een strapless jurk kiezen, of een jurk met dunne bandjes, dan is het handig om er even op te letten dat je geen T-shirtje op je armen hebt staan! Voor de foto’s en voor je zelf is dat gewoon niet mooi! Heb je toch een T-shirt staan, dan zou je het nog kunnen fiksen door in de zon te gaan liggen met mouwen aan. Het is een beetje warm maar het helpt! Het zelfde geld voor je nek! Dit is voor het bijkleuren. Mocht je wel lekker willen zonnen, terrasje pakken,  of ga je toch lekker aan het werk in de tuin, probeer dan iets strapless aan te trekken.

Tip 2: De juiste visagist

Voor je bruiloft maak je altijd een afspraak bij de visagiste. Je wilt er prachtig uitzien! Ook voor de foto’s is dit mooi. De visagist houd zich bezig met het accentueren van de sterke kanten en het camoufleren of corrigeren van de mindere kanten van je gezicht. Prachtig is dat!  Voor een goede visagiste moet je heel erg goed zoeken! Vraag en kijk rond, zoek recensies op. Een ervaren visagiste weet hoe ze jou op moet maken, en welke make-up en kleuren bij je huid past. Ten eerste wil je geen allergische reactie krijgen van de make-up op je bruiloft, en ten tweede wil je niet als een oempa loempa rondlopen.  Dit wil je ook niet terug zien in jullie trouwreportage! En voor de fotograaf is het een hel om dat bij te werken in de nabewerking!  Vaak is het ook nog zo dat het kleurverschil van je gezicht en je nek goed te zien is. Zoek een goede visagist!

trouwreportage Rochelli's fotografie trouwfotografie wedding

Tip 3: Het perfecte bruidskapsel

Ook bij de kapper maak je een afspraak. Meestal kom je er twee keer. Eén keer voor de proefkapsel en de laatste keer voor je bruiloft. Het ziet er perfect uit! Het staat je mooi en je bent trots! Je wilt de hele dag met je kapsel pronken. Je begint meestal vroeg aan de kapper en visagie. Dat betekend dat je van s ochtends tot in de late uurtjes een prachtig bruidskapsel wilt hebben! Ik heb het al zo vaak mee gemaakt dat er tijdens de lunch plukken haar los gaan hangen en dat er tijdens de bruidsfotoshoot, klemmetjes, knipjes en bloementjes uit het haar vallen. Verschrikkelijk! En zo jammer ook. En ja, tijdens het dansen en springen kun je wel verwachten dat er een pluk los laat, maar al tegen de lunch is wel heel erg vroeg. Dus maak dat duidelijk bij de kapper en zorg ervoor dat ze een hele bus haarlak in je haren spuit!

Voor deze kleine dingen heb je kleine oplossingen.
Tip 1: Wil je egaal bruin worden? Ga dan niet in de zon, maar onder de zonnebank of wel in de zon maar dan strapless.
Tip 2: Mocht je een gevoelige huid hebben, laat het dan op tijd weten aan de visagist. En krijg je toch een allergische reactie op je bruiloft, zorg er dan voor dat je gezicht reiniger, crème en je eigen make-up binnen handbereik hebt.
Tip 3: Geef het aan bij je kapper, en zorg dat je zelf ook haarlak en klemmetjes dicht in de buurt hebt!  Zo kun je tussen door nog even je bruidskapsel een opkikker geven.

trouwreportage Rochelli's fotografie trouwfotografie wedding

Wil je nog meer tips

Ik heb er zoveel! Gaan jullie trouwen in 2019 of 2020? Ik kom dan graag bij jullie op bezoek voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Tijdens het kennismakingsgesprek kan ik jullie alle informatie en tips geven die jullie nodig hebben voor de fotografie van jullie bijzondere dag en kunnen jullie alle vragen stellen die jullie eventueel hebben. Daarnaast is het belangrijk voor jullie als bruidspaar en mij als fotografe om elkaar even te ontmoeten.

Rochelli's Fotografie

Rochelli Nieuwenhuis

Allround fotograaf

RECENTE BERICHTEN